Diplomas Studio ONE

Θελω να γινω επαγγελματιας trainer. Αλλα απο που ξεκιναω?

Date

Απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων και ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων αποτελούν τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να ξεκινήσεις μια πετυχημένη επαγγελματική καριέρα ως trainer στον τομέα του Fitness.

Εκπαίδευση – Κατάρτιση

Τυπικά, ο/η trainer είναι ένας πιστοποιημένος επαγγελματίας της άσκησης, με γενική, ειδική και εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, η οποία παρέχεται από διεθνώς διαπιστευμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, όπως π.χ. το STUDIO ONE Sports & Fitness School by Ωmega Academy (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2).

Το STUDIO ONE είναι διαπιστευμένο από το EuropeActive στα διπλώματα Personal Training, Group Fitness Instructor και Pilates Teacher, το Αlan Herdman Pilates – London και το Yoga Alliance (διπλώματα RYΤ-200, RYT-300 & PRYS).

Επαγγελματικοί τίτλοι

Παγκοσμίως, το συντριπτικό ποσοστό των επαγγελματιών trainers διαθέτουν πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής κατάρτισης και στην πλειονότητά τους διαθέτουν επίσης επιπλέον πιστοποιήσεις εξειδίκευσης σε συγκεκριμένα προπονητικά αντικείμενα και προπονητικές μεθοδολογίες.

Ανάλογα με τον φορέα εκπαίδευσης, την επαγγελματική κατάρτιση (βασική εκπαίδευση) και την περαιτέρω εξειδίκευση (συνεχιζόμενη εκπαίδευση) που έχουν λάβει σε συγκεκριμένα προπονητικά αντικείμενα, οι trainers προσδιορίζονται με διάφορους επαγγελματικούς τίτλους όπως π.χ. Fitness Instructor, Fitness Trainer, Group Fitness Instructor, Group Fitness Trainer, Gym Trainer, Personal Trainer, Personal & Group Fitness Trainer, Outdoor Trainer, Pilates Trainer, Yoga Teacher κ.ά.

Πως μπορείς να αποκτήσεις παγκόσμια πιστοποίηση στην Ελλάδα

Στο STUDIO ONE η επαγγελματική σου κατάρτιση στο Personal Training, στο Group Fitness, στο Pilates και στην Yoga γίνεται με πλήρως εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, αυστηρώς σύμφωνα με καθορισμένα διεθνή πρότυπα (ενδεικτικές προδιαγραφές: https://www.europeactive-standards.eu/es-standards ).

Για παράδειγμα, η πιστοποίηση που λαμβάνεις στα διπλώματα Personal Training, Group Fitness και Pilates παρέχεται απευθείας από τον αναγνωρισμένο Πανευρωπαϊκό οργανισμό EuropeActive (https://www.europeactive.eu/ ) και οδηγεί στην απευθείας εγγραφή σου στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών της Άσκησης, eREPS: European Register of Exercise Professionals. Παρομοίως, μετά την επιτυχή παρακολούθηση και απόκτηση της πιστοποίησης Yoga Teacher, εγγράφεσαι αυτομάτως στο αντίστοιχο μητρώο εκπαιδευτών του Yoga Alliance.

Επαγγελματική δραστηριοποίηση

Ανάλογα με το δίπλωμα που έχεις παρακολουθήσει, την κατάρτιση, την εξειδίκευση και την πιστοποίηση που διαθέτεις, μπορείς να επιλέξεις

  • είτε να εργαστείς σε συγκεκριμένο χώρο παροχής υπηρεσιών άσκησης (γυμναστήριο, personal training studio, Pilates studio, Yoga studio κ.λπ.),
  • είτε να δραστηριοποιηθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Οι πιθανές επαγγελματικές επιλογές είναι πολλές και απλώς ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές: trainer “1 on 1” (σε οποιοδήποτε χώρο, κατ’ οίκον, σε γυμναστήρια), small group trainer, outdoor trainer, gym park trainer, online coach, ανάπτυξη fitness apps, συνδυασμός personal training με τουριστικές υπηρεσίες αναψυχής (θέρετρα, ξενοδοχεία, οργανωμένα boot camp) ή ακόμα ως εξειδικευμένο στέλεχος-συνεργάτης εταιρειών fitness.

Πως και που μπορώ να βρω δουλειά;

Αυτό είναι ένα σύνηθες ερώτημα, ωστόσο κατά τη γνώμη μας το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι που μπορείς να βρεις δουλειά ως trainer, ευκαιρίες προσοδοφόρου απασχόλησης υπάρχουν και μάλιστα πολλές, αλλά “σε ποιο κοινό θέλεις να απευθυνθείς και με ποια σχέση εργασίας;”.

Αν για παράδειγμα θέλεις να εργαστείς σε κάποιο ιδιωτικό γυμναστήριο, η αποστολή του κατάλληλου επαγγελματικού βιογραφικού στον κατάλληλο αποδέκτη, είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις.

Αν όμως θέλεις να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, θα πρέπει να ξεκινήσεις κάπως διαφορετικά, να προβάλλεις σωστά την επαγγελματική σου ιδιότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες, να “κτίσεις όνομα”, να αποκτήσεις δημοσιότητα και να δημιουργήσεις φήμη και πελατεία, όπως π.χ., ενδεικτικά, με την κατάλληλη χρήση και εκμετάλλευση της προσωπικής σου ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Και βέβαια, τίποτα και κανείς δεν σε περιορίζει να ασχοληθείς επαγγελματικά και με τα μεν και με τα δε… Αρκείς να γνωρίζεις το πώς θα το κάνεις ή να είσαι διατεθειμένος να το μάθεις.

_________________________

Για να μάθεις αυτά και ακόμα περισσότερα… όλα όσα σου χρειάζονται για να σταδιοδρομήσεις επαγγελματικά… ξεκίνα από το STUDIO ONE, την επιλογή κύρους και εμπιστοσύνης, με εκατοντάδες ευχαριστημένους αποφοίτους σε Personal Training, Group Fitness, Pilates, Yoga και πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες.

_____________________________________________________________________

Διαβασε
ακoμα...

Share this post with your friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *