Diplomas Studio ONE

Μπορείς να ασχοληθείς επαγγελματικά με το Fitness? 5 σημεία για να απαντήσεις!

back-view-balance-beach-2417473.jpg

Αναρωτιέσαι αν σου ταιριάζει μια επαγγελματική καριέρα στο Fitness και προβληματίζεσαι αν έχεις τα ουσιαστικά προσόντα για να ασχοληθείς με την άσκηση ως επάγγελμα; Διάβασε προσεχτικά και πάρε άμεσα την απάντηση που αναζητάς...

1 – Προσωπικότητα

Για τους περισσότερους επιτυχημένους trainers, η προσωπικότητα είναι ίσως το πιο σημαντικό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα. Η προσωπικότητα καθορίζει τη συμπεριφορά του trainer, τη συναισθηματική του νοημοσύνη, την προσέγγισή του στους ασκούμενους και βέβαια τον ευρύτερο τρόπο δράσης του στον εργασιακό  τομέα.

Βέβαια, αρκετά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου είναι γονιδιακά και αμετάβλητα, υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, ίσως τα περισσότερα, και σίγουρα όσα σχετίζονται με την επαγγελματική επάρκεια σε συγκεκριμένες εργασίες, όπως π.χ. στην προπονητική και καθοδήγηση ασκούμενων, μπορούν να διαμορφωθούν και να βελτιωθούν μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την απόκτηση εμπειριών. Χαρακτηριστικά που μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά μέσω της εκπαίδευσης και των θετικών βιωματικών εμπειριών είναι κυρίως η αυτογνωσία, η αυτοπειθαρχία, η αυτοπεποίθηση, ο ενθουσιασμός, η αισιόδοξη προσέγγιση των καταστάσεων, η στοχοπροσήλωση, η επιμονή στην επίτευξη στόχων μέσω συστηματικής δουλειάς, η συνέπεια, η ενσυναίσθηση, η ειλικρίνεια, η προσαρμοστικότητα σε διαφοροποιούμενες καταστάσεις και η ευελιξία.

2 – Πάθος

Ο trainer πρέπει να παρακινεί και να εμπνέει τους πελάτες του με την προσωπικότητα, το παράδειγμα και το πάθος του για αυτό που κάνει, έτσι ώστε αυτοί, οι πελάτες-ασκούμενοι, να αγαπήσουν την προπόνηση, να ανυπομονούν για τις επόμενες συνεδρίες, να θέτουν στόχους και να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίτευξή τους.

Οι επιτυχημένοι trainer δεν αγαπούν απλώς τη γυμναστική, την καλή φυσική κατάσταση, την φροντίδα του σώματος και τον υγιεινό τρόπο ζωής – είναι παθιασμένοι με αυτά, κάνουν το πάθος τους επάγγελμα και αφοσιώνονται σχεδόν ολοκληρωτικά σ’ αυτό, εμπνέοντας και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Πραγματικά κορυφαίος, άρα κι επιτυχημένος trainer είναι αυτός που καταφέρνει να  δίνει κίνητρα στον ασκούμενο, να τον εμπνέει όταν το χρειάζεται και να τον εμψυχώνει όταν όλες οι προσπάθειες φαίνονται μάταιες. Κι αυτό απαιτεί πάθος! Και το πάθος του trainer δεν κρύβεται… είναι η κινητήριος δύναμή του, είναι η έμπνευση των ασκούμενων του.

"Εδώ μπαίνουν κατά περίπτωση highlights"

3 – Εκπαίδευση

Η κατάλληλη προσωπικότητα και το πάθος για την άσκηση επηρεάζουν καθοριστικά και ενισχύουν τα εφόδια που αποκτώνται με την εκπαίδευση και μαζί με την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας, οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να κάνεις μια αξιοζήλευτη επαγγελματική καριέρα στο Fitness,  δεν έχει σημασία τί έχεις κάνει μέχρι τώρα, τί έχεις σπουδάσει ή ποια είναι η εργασιακή σου εμπειρία. Σημασία έχει αφενός να το επιθυμείς πραγματικά, παθιασμένα θα λέγαμε, αφετέρου το τί θα πράξεις από εδώ και πέρα, ξεκινώντας από σήμερα, με την επιλογή του κατάλληλου φορέα εκπαίδευσης – επαγγελματικής κατάρτισης.

Στο STUDIO ONE η επαγγελματική σου κατάρτιση στο Personal Training, στο Group Fitness, στο Pilates και στην Yoga γίνεται με πλήρως εγκεκριμένα και διαπιστευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, κατ’ επιλογή είτε δια ζώσης είτε online (εξ αποστάσεως), αυστηρώς σύμφωνα με καθορισμένα πρότυπα και διεθνείς προδιαγραφές.

4 – Πιστοποίηση

Αφού ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή σου στο δίπλωμα του STUDIO ONE που επέλεξες, όπως π.χ. Personal Training ή Pilates Teacher, η πιστοποίηση που λαμβάνεις παρέχεται απευθείας από τον αναγνωρισμένο Πανευρωπαϊκό οργανισμό EuropeActive και οδηγεί στην απευθείας εγγραφή σου στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών της Άσκησης, eREPS (European Register of Exercise Professionals).

Η πιστοποίηση και η εγγραφή σου στο eREPS αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση και ικανό επαγγελματικό προσόν αναγνωρισμένο σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Ρωσία, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία, σε αραβικές χώρες και αλλού, διεθνοποιείς δηλαδή τα επαγγελματικά σου προσόντα και γίνεσαι επίσημος μέλος της παγκόσμιας κοινότητας των επαγγελματιών της σωματικής άσκησης.

Μετά την εγγραφή σου στο eREPS, κάθε υποψήφιος ή υφιστάμενος ασκούμενος / πελάτης σου μπορεί να αναζητήσει εύκολα τα τυπικά προσόντα και τον φορέα εκπαίδευσής σου ( https://www.ereps.eu/member-directory ), να εξακριβώσει, να βεβαιωθεί και να εμπιστευτεί ότι πραγματικά διαθέτεις τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για ασφαλή και αποτελεσματική εκγύμναση υγιών ατόμων με ποικίλες επιστημονικές προπονητικές μεθοδολογίες και με σκοπό την επίτευξη προσωπικών στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης, κάτι που οπωσδήποτε σού προσδίδει περισσότερο κύρος και επιπρόσθετη αξία, δείχνει τον επαγγελματισμό σου και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι γνωρίζεις καλά αυτό που κάνεις.

5 – Όραμα

Το πιο σημαντικό όμως για έναν trainer, είναι αυτό που αφήσαμε εσκεμμένα για το τέλος: είναι να έχει όραμα! Το όραμα να βοηθάς και να βελτιώνεις τους ανθρώπους. Αυτό είναι το κυριότερο όπλο στην αφετηρία της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας, αυτή είναι η προϋπόθεση για την επιτυχία σου, αυτό είναι το προαπαιτούμενο για να αποκτήσεις όλα τα υπόλοιπα. Σε μια εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το μέλλον, εσύ πρέπει να  πιστέψεις στο όραμά σου και να το ενδυναμώσεις με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Με όραμα, με πάθος και την κατάλληλη εκπαίδευση θα καταφέρεις να κάνεις το όνειρό σου επάγγελμα και το επάγγελμά σου ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα!

_____________________

Επιστημονικά, υπεύθυνα, αξιόπιστα και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή άλλη δέσμευσή σου, ο εκπαιδευτικός φορέας STUDIO ONE Sports & Fitness School by Ωmega Academy σού προσφέρει τη δυνατότητα να απαντήσεις με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε βασικά ερωτήματα καριέρας όπως:

  • Ποια είναι η επαγγελματική μου κλίση;
  • Μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το Fitness;
  • Ποιο δίπλωμα trainer μού ταιριάζει περισσότερο;
  • Πώς θα βάλω τα θεμέλια για μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα;

Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη!

Κλείσε τώρα ένα προσωπικό ραντεβού ενημέρωσης – συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού και σιγουρέψου ότι παίρνεις τη σωστή απόφαση για το ΔΙΚΟ σου μέλλον.

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *